Sunshine Coast
Door: Janke
Blijf op de hoogte en volg Janke
11 Januari 2005 | Australië, Surfers Paradise
Het heeft even geduurd maar wegens vakantiedrukte hebben we niet eerder een bericht kunnen plaatsen. En... goede feestdagen gehad? Geen witte kerst voor jullie, Piet P. zat er naast hebben we gehoord. Het laatste bericht is geschreven in Cairns, waar we drie dagen zijn blijven hangen om even \"bij te komen\" van onze Outback avonturen. Een hele mooie camping waar we zelfs een potje hebben getennist, op onze bergschoenen wel te verstaan, het was weer een allercharmantst plaatje. Mocht de uitslag van deze daverende wedstrijd niet op de site plaatsen, helaas.
En wat is dat toch steeds met ons? Deze keer waren het onze vertrekkende Canadese buurtjes die ons al hun blikvoer bij ons hebben ingeleverd, maar toch een mooie gedachte. Cairns nog bekeken en daarna doorgereden naar de Josephine Falls waar je heerlijk bij een waterval kon zwemmen. Geen zout of chloor maar voor de verandering weer eens heerlijk helder koud zoet water en ook niet geheel onbelangrijk; krokodilvrij.
De nacht in Mission Beach doorgebracht, hier wat omgekuierd en het strand bezocht. Het is jammer dat je in deze regio moet zwemmen achter (of is het voor?) netten die gevaarlijke kwallen op afstand houden. Daarna via Mac Kay naar Yeppoon waar Mirjam in haar teen werd gebeten door een dikke vis, dus die wist haast niet hoe snel ze het water uit moest sprinten, ook op de honderd meter zou ze goed scoren, dat heb ik nu wel gezien. Kerstavond, Tannum Sands, een heel leuk dorpje en alweer aan de zee. Kerstavond hier was niet te vergelijken met thuis, het was een warme avond. Geen kerststukje op de tafel, of een mooi versierde boom maar palmbomen en anti- muggenspray. Nee, het kerstgevoel was hier niet te vinden, een enkele optimist achter de kassa loopt met een kerstmuts op, een karig versierd plastic boompje in een winkel en wat liedjes op de radio.
Deze avond kwam buuv van de camping aanzetten met twee mango\'s, het kon wel afgesproken werk zijn ?! Mem 1 en mem 2 hoeven zich echt geen zorgen te maken, we aten goed ....totdat eerste kerstdag aanbrak, deze dag zijn we naar Hervey Bay gereden, een behoorlijk toeristisch dorp, dus daar zou zeker een kerstdiner te scoren zijn. Niets, helemaal niets van dat alles, niks was open en na een dag zoeken hebben we toch gelukkig nog een plaatsje op een camping weten te regelen. Dus een zak chips met een pilsje, wat hadden we toen graag even bij Geartsje en Uilkje aan de tafel gezeten.
Hervey Bay beviel uiteindeijk toch zo goed dat we besloten om tot het nieuwe jaar daar ons kamp op te slaan.
Oudjaarsavond hebben we uitgezeten in een heel gezellige Ierse Pub en daarna tot een uur of 5 doorgezakt in de Beachpub, dus een zeer geslaagd begin van het nieuwe jaar.
Ook wij hebben dit jaar al even gebikkeld, we hebben namelijk heel stoer een nieuwjaarsduik genomen in de Oceaan. Woh...
Om het nieuwe jaar maar eens goed van start te laten gaan hebben we een driedaagse safari tour geboekt naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Helaas moesten we Gurbe achterlaten, hij kan echt veel maar niet door een meter zand heen ploegen. Op dit eiland ben je minstens een 4x4 nodig om vooruit te komen, maar zo kon Gurbe mooi even in de rust. Met 2 Duisters, 3 Ozzies en nog een stel Nederlanders (we waren weer goed vertegenwoordigd) s\'ochtends om 9 uur op de veerboot gestapt vanuit River Heads. Onze Australische gids, Tom bleek een zeer geschikte vent en had na onze wandeling langs \" the invisible waters \" de koffie klaar. Natuurlijk hebben we wel het invisible water gezien, anders kunnen ze je alles wel wijsmaken natuurlijk, maar het had zijn naam te danken aan het onvoorstelbaar heldere water in de Creek. Daarna door naar Lake Birrabeen voor een verfrissende duik. Spierwit zand en superblauw water, echt een plaatje. Dag twee gezwommen in de Eli Creeck en de top van Indian Head beklommen voor een schitterend uitzicht over het eiland. Mooi over het strand geraced en van een gezellige bbq genoten. s\'avonds met de groep in de pub geweest waar zelfs nog vrolijk is meegedaan aan de stoelendans!
De derde dag door de zandduinen gesjouwd om bij Lake Wabby te komen waar we tussen de vissen konden zwemmen. Normaal gesproken zijn we niet van die helden maar de wandeling was dusdanig pittig (of de conditie vliegt achteruit, dat zal em wel wezen) dat het water een oase bleek. We hebben echt hele leuke dagen beleefd op Fraser met een hele leuke groep mensen. Al met al dus een zeer geslaagde tour.
Toch werd het gemis naar onze vriend Gurbe met de dag groter dat we maar weer snel aan het reizen zijn geslagen. Brisbane stond op de planning voor twee dagen. Met de bus zijn we naar de binnenstad gereden. Bepaalde items van onze garderobe waren inmiddels zo versleten dat deze nodig aan vervanging toe waren en dat is ons dus wel toevertrouwd. Ter afsluiting van een geslaagde dag nog even een biertje gedronken in een pub waar het zo gezellig was dat een tweede ons ook niet tegenstond.
Na Brisbane naar Surfers Paradise gereden waar we een leuk plekje hebben bij het strand.
In Surfers blijven we drie of vier dagen hangen en dan gaan we rustig aan maar weer eens richting Sydney, waarschijnlijk nog een \"slachje\" door het binnenland maar later meer daarover!
11 Januari 2005 - 05:07
Gerard Ellen:
Moi wereldreizigers,
Leuk om jullie enthousiaste verhalen te lezen. Zo ben ik ook begonnen voor het - meer definitieve - emigreren naar dit land...
Via mijn vriend Henk van der Spoel (Snap On gereedschap) uit Beilen werd ik op jullie reizerij attent gemaakt, hoe klein is de wereld weer..
Anyway, als jullie zin hebben om (nog) wat tijd in deze omgeving door te brengen (Gold Coast Hinterland, echt bekijken!) dan ben je van harte welkom. We hebben hier (eventueel) een extra huis beschikbaar of anders - als je dat liever wilt - zat plek voor kamperen. Hier = Mount Tamborine, een uurtje ten zuiden van Brisbane, een dik half uur van de Gold Coast.
Kom je niet, uiteraard even goede vrienden.
In elk geval veel plezier met jullie rondreis in dit land wat je nooit in je leven weer zult vergeten.
Hartelijke groeten,
Gerard Ellen
145 Alpine Tce
Mount Tamborine 4272
tel 07 5545 2127 / 0409 45 45 45
By the way, wij zijn juist een weekje naar Moreton Island (Als Fraser) geweest, het zand zit nog overal... -
14 Januari 2005 - 09:29
Janke:
De site is even uit de lucht geweest en daardoor zijn de laatst geplaatste foto\'s verdwenen. Zeer binnenkort zijn ze weer te bewonderen. Later!!! -
14 Januari 2005 - 14:36
Rixt En Silke:
Ik hoop dat je het er heel erg naar je zin hebt.
Groetjes Rixt en Silke -
15 Januari 2005 - 17:01
Maarten Froukje Nynke:
Ha die Janke, even een klein tussenbericht alles goed. Nynke ging vorige week een keer uitzichzelf staan in de box. Wij trots, Ik mail binnenkort meer details, he alvast vele groeten van ons. -
17 Januari 2005 - 10:50
Geeske:
hallo luitjes ,bedankt voor de kaart een mooie vent maar m,n eigen is ook lekker allen zo strak niet meer,alles gaat nog okee hier.en bij jullie ook zo telezen.veel sukses verder nog en geniet er van doei geeske -
17 Januari 2005 - 18:34
Arjan Enmartine:
hee bedankt voor de leuke kaart het gaat hier goed het is hier koud +2graden de boys groeien als kool +-12 pond lekker he groetjes Jarno Rick Peter Bartjan en van ons ga jullie goed later -
18 Januari 2005 - 20:04
Janet:
Na de boekhouding nog even naar jullie side om even bij te lezen.Dat komt hier in het tjeukemeer niet voor dat je wordt gebeten he mirjam. Maar het water is hier ook zo vies dat de vissen je ook niet kunnen vinden. groetjes janet -
19 Januari 2005 - 18:10
Teake En Gine:
Dames bedankt voor die leuke kaart. Het is leuk
om jullie pagina te lezen.
Hé nog heel veel plezier daar, geniet ervan
Vele groeten uitIdskenhuizen -
25 Januari 2005 - 19:15
Marten En Elly:
Hallo meiden, alles goed daar bij jullie? Hier alles prima erg druk met van alles en Mirjam we komen 2 febr. bijelkaar om de froulju vakantie te bespreken, dus later meer.Groet elly. -
06 Februari 2005 - 10:44
Corien:
Al weer veel te lang geleden dat ik jullie site bezocht.Maar het is weer prachtig om jullie reisverhalen te lezen.Via Thecla al gehoord dat alles goed is bij jullie. Houden zo!En nog veel plezier gewenst! groetjes van Jan,Corien,Froa en Sybrich.