Tasmanie 2 - Reisverslag uit Bridport, Australië van Janke Kampen - WaarBenJij.nu Tasmanie 2 - Reisverslag uit Bridport, Australië van Janke Kampen - WaarBenJij.nu

Tasmanie 2

Door: Janke

Blijf op de hoogte en volg Janke

02 November 2004 | Australië, Bridport

Hallo Mensuh,

Het werd weer eens tijd voor een berichtje vanuit Tasmanie. Vorige week maandag zijn we vanuit Hobart naar Richmond gereden alwaar wij de oudste brug en kerk van Australie hebben gezien. De overnachting was in Dover waarna we zijn doorgereden naar het Zuidelijkste (begaanbare) puntje van Tasmanie, waar we de wonderlijke wereld der grotten hebben mogen aanschouwen. Dit was bij de Hasting caves en met een groepje hebben we een tour geboekt door deze grotten. Echt heel mooi en nog zwaar onder de indruk door naar het Tahune Forest Reserve . Informatiebronnen lieten ons weten dat hier een caravan park aanwezig was dus wij dachten al weer aan een fijne steak van de bbq, een warme douche na al de koude regen van die dag, maar niets van dat alles bleek waar. Het caravanpark was gewoon een parkeerplaatsje maar we besloten toch maarte blijven want het hele eind terug rijden was ook geen optie. Dus daar sta je dan in de rimboe helemaal alleen. Ogen dicht en nergens aan denken. Na een bak koffie de volgende ochtend, aan onze ochtendgymnastiek begonnen, deze keer lopen over de Airwalk, meer een rainwalk maar goed, was op zich wel mooi zo over de boomtoppen lopen. Maar niet zo spectaculair als in de boekjes omschreven. wij geloven er niet meer in boekjes inmiddels. Onderweg nog een boompje tegengekomen van 87 meter hoog en een dwarsdoorsnede van 6,2 mtr dus dat was een knap boompje. Na Tahune door naar NewNorfolk, en donderdags naar het Mount Field National Park. Eerst een wandeling naar de indrukwekkende Russell Falls , een pracht van een waterval en daarna een track rond lake Dobson. Een mooi loopje in een heel hooggelegen omgeving.IJskoud daar boven maar prachtige uitzichten. Er lag nog gewoon sneeuw op de bergtoppen dus we hadden evengoed een reisje naar Oostenrijk kunnen boeken. Maar pa en ma Kampen, Tasmanie is echt een aanrader, het is een dagje vliegen maar dan heb je ook echt wat. En er zijn zat loopjes van een kilometer of 40 dus jullie kunnen volop vooruit. Toen door naar Queenstown, een hele lange rit. Mirjam misselijk van al de bochten, ik kon geen witte strepen meer zien en Gurbe slurpte stiekum z'n laatste liters benzine op. Onderweg geen mens te bekennen en nog minder, ook geen pomp bij die mens. We hebben het net gehaald tot de Westkust. hier is het veel kouder en de natuur veel ruiger. Na Queenstown door naar Burnie, Devonport en op dit moment zijn we aan het " uitrusten" in Bridport. We hebben op Tasmanie zo'n 2700 kilometer gereden. Woensdagnacht stappen we weer op de boot richting oz. Tot zover maar weer.... tot later

• 02 November 2004 - 18:17

Sjoerd:

He,Janke en Mirjam
    Het ziet er mooi uit daar in Tasmanie.Hier is het lekker rustig, behalve in Amsterdam.
    Ik ga morgen om een bakje in Koufurderige,even voor de drukte van je moeders verjaardag.
    Doei!

• 02 November 2004 - 19:45

Arjan:

Hoi Janke en Mirjam even een reactie van ons .

prachtig mooi foto,s en verhalen wat je er neer zet
    op je mail

zo te lezen hebben jullie het er naar je zien .

Natuur is er prachtig zo wij de foto,s bekijken

nou de groeten van Arjan en Martha en the kids

• 02 November 2004 - 21:02

Jannet:

Hey Janke en Mirjam. Ik zie dat jullie het naar jullie zin hebben.
    Ik wens jullie nog een hele fijne reis!! Groetjes Jannet

• 03 November 2004 - 06:07

Wilma:

Check your e-mail--I send you one

• 03 November 2004 - 06:31

Bjorn:

Dagdag!! Nog steeds in Tasmanie. Al vast kunnen stellen dat Friesland echt niks voorstelt? Darwin is warm en vochtig, morgen Kakadu en dan door naar Cairns. Ben Tjing weer tegen het lijf gelopen dus daar zit ik weer een paar dagen mee "opgescheept" straks. Nee, lachen!!Vermaak me nog steeds prima!! Groeten Bjorn
    www.semmeontour.nl

• 03 November 2004 - 19:17

Marten En Elly:

Hallo lui, wat geweldig die verhalen. Hier alles goed en we houden contact.
    Pas goed op jullie Gurbe en op jezelf he?!

groeten Elly.

• 04 November 2004 - 12:48

Pien En Margreet:

hoi janke en mirjam
    Janke ik heb je mail gekregen van ivo je boek is al onderweg plus een brief dan ben je weer even op de hoogte leuke foto die van in winterberg gna gna brul brul. doei groeten ons

• 04 November 2004 - 17:50

Rosilda,Freddie En Kids:

De trui komt dochs noch fan pas he! Hjir giet alles wer goed. Wij binne allegeare wat spuierig west mar dat hawwe wer han. Joun sille we efkes opjiirdei nei mem (hope dat freddie op é tiit thus is, hy is nochal drok).
    No froulje fersichtig oan en let net op myn frieske skriuwen. XXXXXX

• 05 November 2004 - 15:52

Albert-Jan:

Dag dames.

Zo te lezen en te zien hebben jullie het best naar jullie zin.
    Al een beetje heimwee naar Frieslân????
    Veel plezier en pas goed op elkaar.

Groet Karin en AJ

p.s. Hoe smaken de gele rakkers daar?

• 07 November 2004 - 16:30

Marjanne:

Hoi Mirjam en Janke, wat een mooie verhalen en geweldige foto's!! WAt een indrukken zullen jullie hebben. Groeten aan gurbe veel plezier, ik stuur een mail.

• 08 November 2004 - 11:15

Janet:

even de laatste berichten doorgelezen.Gelukkig gaat alles goed en hebben jullie veel lol.Mirjam wij hebben met de vriendinnen even bijelkaar gezeten op 6/11. Hebben het even over de vakantie gehad en we gaan waarschijnlijk in mei.Waarheen is nog niet bekend. Als er nieuws over is hoor je het wel.
    Veel plezier en groetjes Janet

• 08 November 2004 - 16:04

Sjoerd En Thecla:

hoi meiden, eindelijk heb ik jullie site te pakken. gelukkig werden we door de anderen wel op de hoogte gehouden, maar nu kan er dan een bericht naar julli: het gaat hier GOED! en zo te lezen bij jullie helemaal. onze complimenten voor de leuke vehalen, het is een lust om te lezen. trouwens jullie maatje GURBE mag er ook best wezen. tot horens, doei.

• 09 November 2004 - 20:49

Siebolt En Gerbrig:

Het is allemaal net echt. Prachtige foto's en leuke verhalen. Dikke tut van Marije en Tjeerd.

• 10 November 2004 - 20:17

Fasm. Slappendel:

nou janke dat klinkt goed!!
    nog veel sterkte met het werken:p
    groetjes fam slappendel